VIDEO: Patentarii s-au luat la harță cu ministrul Alaiba

A fost scandal vineri, 28 aprilie, în Căușeni. În jur de 50 de titulari de patentă din raion au cerut insistent prelungirea activității în bază de patentă și după data de 1 iulie curent, la o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Aceștia au declarat că de nenumărate ori au făcut apel către toate guvernările pentru a fi auziți, însă degeaba. Or, ei își doresc ca autoritățile, „înainte de a lua cuiva bucata de pâine, să o înlocuiască cu ceva”, scrie studio-l.online.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Oficialul a mai spus că procedura de raportare este simplificată. Cei care vor trece la activitate independentă urmează să beneficieze de aparat de casă de generație nouă care este conectat direct la FISC. Declarația a stârnit dezbateri în cadrul întrunirii.

Amintim că la începutul lunii curente, Guvernul a avizat negativ un proiect de lege care propune extinderea valabilității patentei de întreprinzător după data de 1 iulie 2023. Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că autoritățile vor crea antreprenorilor vizați un nou regim clar și transparent de funcționare.

Vicepremierul Alaiba a afirmat după ședința de Guvern că autoritățile au un plan de susținere a antreprenorilor care activează în prezent în bază de patentă, aceștia urmând să beneficieze chiar și de susținere financiară din partea statului. Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei a fost prelungit anterior de mai multe ori.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

VIDEO: Veronica Dragalin susține că acuzațiile lui Andrei Spînu nu pot împiedica cercetarea cazului

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că acuzațiile recente ale de ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, legate de investigarea modului în care decurge licitația de la aeroport, nu pot împiedica cercetarea cazului. Asta deoarece, spune ea, procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci...

ULTIMA ORĂ: Licitația de la Aeroport se amână pe un termen nedeterminat

Agenția Proprietății Publice anunță că licitația pentru locațiunea (arenda) spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume. Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus...

Ucraina ar putea ajunge în cele din urmă la negocieri cu Rusia, admite un oficial al serviciilor secrete ucrainene

Ucraina va trebui la un moment dat să intre în discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre cele două ţări, a declarat un oficial de rang înalt al serviciilor secrete ucrainene într-un interviu publicat joi, relatează Reuters. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica