Tudor Ulianovschi: Intenția Ministerului Educației ne face să ne îndoim de adevăratele intenții din spatele acestei decizii

Tudor Ulianovschi susține că Ministerul Educației nu a evaluat efectele reformei din 2022, când Universitatea Agrară a fost absorbită de UTM, dar anunță despre fuzionare altor Universități importante.

Sunt profund îngrijorat de recenta declarație a Ministerului Educației și Cercetării privind intenția de fuzionare între Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), declară Tudor Ulianovschi.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Această mișcare, adăugată la lipsa de transparență demonstrată de minister în reformarea învățământului superior din ultimii ani, ne face să ne îndoim de adevăratele intenții din spatele acestei decizii.

Consider că, deși ajustarea sistemului universitar la realitățile demografice actuale este necesară, abordarea actuală pare a fi o reformă efectuată doar pentru a putea spune că s-a făcut ceva.

Ministerul nu a evaluat efectele reformei din 2022, când Universitatea Agrară a fost absorbită de UTM.

  • Cum a influențat aceasta cadrele didactice și studenții?
  • Cum s-a utilizat infrastructura instituțiilor absorbite?
  • De ce inițial s-a optat pentru absorbție și acum pentru fuziune?
  • De ce nu se face public planul integral al reformei?

Guvernarea PAS pare să experimenteze pe pielea cetățenilor, repetând greșeli din trecut fără a învăța din ele.

Instituțiile publice, paralizate de incapacitatea de a administra resursele acumulate post-reformă, continuă să falimenteze.

Sistemul nostru educațional merită mai mult decât să fie tratat ca un laborator de experimente guvernamentale, mai susține Tudor Ulianovschi.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

VIDEO: Curții de Conturi examinează rapoartelor financiare la MAE

Ședința Curții de Conturi de examinare a auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene încheiate la 31 decembrie 2023

Fadei Nagacevschi: Sandu a fost avertizată că se va ajunge la blocajul total al sistemului judecătoresc

Criza din sistemul justiției era inevitabilă în contextul înc are au fost implementate vettingul și prevettingul. De această părere este fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Noi observăm o tentativă a PAS și a susținătorilor ei de a identifica o formulă pentru a anihila acest...

VIDEO: Ion Guzun: Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare?

"Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare?", se întreabă supărat membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica