Ion Chicu: Gazprom niciodată nu a avut un contract mai rentabil cu Moldova

Potrivit lui Ion Chicu, Republica Moldova plătește cel mai mare preț la gaze pe care îl achită o țară având un contract pe termen lung.

De aceea, nu vedem nici un motiv ca Gazprom să rezilieze contractul cu Republica Moldova. Gazprom niciodată nu a avut un contract mai rentabil cu Moldova, decât îi are acum după 29 octombrie 2021, a declarat fostul premier în cadrul emisiunii ”Vineri cu Anatol Golea” de la RTR Moldova.

Atunci când Spînu a anunțat că au reușit să găsească un numitor comun cu Gazprom care, de fapt, au căzut de acord cu condițiile noastre, el atunci a mințit. El a spus că a prelungit contractul, pe când în realitate, a prelungit formula de calcul 30/70 și pentru iarnă, care era valabilă doar vara, iar din aprilie 2022, să fie calculat cu raportul de 70/30.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Respectiv, ceea ce se spune că Gazprom a fost de acord cu condițiile noastre, aceasta rezultă că astăzi plătim un preț de patru ori mai mare decât Serbia, de trei ori mai mult decât Ungaria sau Germania, etc.

Republica Moldova plătește cel mai mare preț la gaze pe care îl achită o țară având un contract pe termen lung, a mai spus Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Irina Vlah: Sărbătoarea Hederlez unește oamenii!

Împreună cu mii de cetățeni și oaspeți, Ceadîr-Lungi am sărbătorit una dintre cele mai frumoase sărbători ale poporului nostru. Limba culturii este cea care ne ajută să construim punți și să ne unim societatea, susține Irina Vlah. Coloritul Hederlezului a unit din nou mii de...

Oficial ucrainean: „3 miliarde de euro sunt aproape nimic”

Pachetul anual de 3 miliarde de euro, strâns din profiturile din activele rusești înghețate este „aproape nimic” în contextul nevoilor de război ale Ucrainei, a declarat ministrul Justiției Denys Maliuska pentru Politico. UE a aprobat miercuri un plan de utilizare a profiturilor generate de investirea...

Fost consilier al lui Boris Johnson numește Ucraina „un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți”

Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico.  Într-un interviu acordat publicației i, Cummings, fost consilier al lui Boris Johnson, a afirmat că Occidentul „nu ar fi trebuit să se implice niciodată în toată această situație stupidă"...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica