Dinu Plîngău acuză „Echipa Europa” de abuz și practici totalitare

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că nici pe vremea lui Plahotniuc, când Maia Sandu și Andrei Năstase făceau front comun în opoziție, nu s-au comis atâtea abuzuri, cum se întâmplă în perioada guvernării PAS.

Acesta s-a referit la faptul că CEC a interzis formațiunii pe care o reprezintă să susțină candidați independenți sau de la alte partide, ceea ce este total antidemocratic, transmite Ziua.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„În 2016, Andrei Năstase și Platforma DA au susținut candidatura Maiei Sandu la prezidențiale. În 2018, Maia Sandu și PAS au susținut candidatura lui Andrei Năstase la primăria municipiului Chișinău. Astăzi, CEC interzice Platformei DA să susțină candidații independenți sau pro-europeni de la alte partide. Noi vrem unitate pe dreapta și vrem să susținem candidați buni, chiar dacă nu-s din Platforma DA. Nici măcar pe timpul lui Plahotniuc, în 2016 sau 2018, Maia Sandu și Andrei Năstase nu au fost avertizați de către CEC, precum sunt avertizați candidații susținuți de către Platforma DA”, notează Dinu Plîngău, într-o postare pe Facebook.

În acest context, liderul Platformei DA susține că va sesiza instituțiile statului, dar și partenerii internaționali, pentru a clarifica această situație.

„Aștept răspuns oficial din partea CEC sau vom sesiza toți partenerii internaționali. Din asta au de câștigat doar candidații pro-ruși și partenerii europeni trebuie să știe ce face „Echipa Europa” și cum prin obstacolele de a se uni proeuropenii în raioane, susțin candidații pro Kremlin”, a mai menționat Plîngău.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica