ULTIMA ORĂ: SUA și Germania încearcă să determine Ucraina să negocieze cu Rusia

Statele Unite și Germania speră să determine Ucraina să negocieze cu Rusia – prin livrări de armament bine „țintite”, dezvăluie tabloidul Bild citând surse guvernamentale anonime, scrie news.ro.

Însă președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz nu plănuiesc să exercite presiuni, în mod direct, asupra președintelui Volodimir Zelenski să negocieze.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Primii doi donatori militari au Kievului plănuiesc să livreze exact atât armament, calitativ și cantitativ, cât Ucraina să țină linia frontului și să aibă o poziție de negociere puternică, dar nu cât să elibereze teritoriul cucerit de ruși, scrie Bild.

„Zelenski trebuie să-și dea seama că lucrule nu pot să continue așa. Fără nicio cerere din afară”, declară sursa citată de Bild.

„El trebuie să se adreseze națiunii din propria voință și să explice că trebuie deschise negocieri”, potrivit acestei surse.

În cazul în care Kievul și Moscova nu ajung la un acord să deschidă negocieri, atunci Berlinul și Washingtonul speră ca linia frontului să se „solidifice” și conflictul să „înghețe” fără acorduri oficiale.

„E ca la Minsk, dar fără Minsk”, declară această sursă Bild, referindu-se la Acordurile de la Minsk din 2014-2015, prin care s-a încercat să se pună capăt Războiului din Donbas, dar care a condus în realitate la Războiul din Ucraina.

Kyiv Independent scrie că nu a putut să verifice aceste dezvăluiri.

În contextul în care alianța în favoarea Kievului se confruntă cu provocări tot mai mari, presa scrie că Occidentul vrea să „împingă” Ucraina să negocieze cu Rusia și să facă concesii.

Oficiali din Occident neagă aceste dezvăluiri și subliniază că orice negocieri de pace cu Moscova sunt decizia Ucrainei.

„Nu avem cunoștință despre vreo discuție cu Ucraina despre negocieri în afara structurii «Formulei de Pace»”, planul în zece puncte al lui Zelenski, declară un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

Zelenski a negat că aliații ar exercita presiuni asupra sa pentru a deschide negocieri.

„Niciunul dintre partenerii noștri nu exercită presiuni asupra noastră să ne așezăm la masa negocierilor cu Rusia, să vorbim cu ea și să-i dăm ceva”, dădea el asigurări la începutul lui noiembrie.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Surpriză de proporții în lupta pentru Casa Albă. Cine conduce în 5 state-cheie cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri

Cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, un sondaj publicat, luni, de The New York Times nu este deloc liniştitor pentru Joe Biden. Sondajul de opinie, realizat de Institutul Siena, arată că actualul preşedinte american este semnificativ în urma republicanului...

Horoscop 14 mai – zodiile care vor avea parte de o zi cu bani

Horoscop 14 mai - o zi reușita o să ne bucurăm de ce-am realizat până în momentul de față, ne vom arăta recunoștința pentru ce-am obținut și o să mergem cu încredere mai departe cu aceeași rețetă. Taur Se observă un succes pe linie profesională, poate...

Guvernul din Georgia spune că va vota marţi legea contestată referitoare la “influenţa străină”

Premierul georgian a promis că parlamentul va vota marţi proiectul de lege privind "influenţa străină", în ciuda manifestaţiilor de masă care denunţă un text ce îndepărtează ţara de Europa şi o îndreaptă spre Moscova, relatează AFP. "Parlamentul va acţiona mâine în conformitate cu voinţa majorităţii...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica