Nicolae Eșanu a criticat modul în care a fost organizată licitația de la Aeropot

Juristul Nicolae Eșanu a criticat modul în care a fost organizată licitația, deja anulată, pentru spațiile comerciale de la Aeroport și afirmă că nu există investitori „serioși care să se încadreze” în cerințe. „Acordarea termenului de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc, niciun investitor serios nu se va hazarda să schimbe planurile de afaceri într-un termen atît de scurt”, a declarat Eșanu.

„Nu știu dacă licitația privind spațiile de la Aeroport a fost organizată corect sau nu. Și chiar admit că totul a fost organizat cu bună-credință și în conformitate cu legea, transmite Unimedia.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Dar, ca și în cazul comisiilor de privatizare a cărui membru am fost, voi spune ceea ce spuneam și atunci – acordarea unui termen de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc.

Căci niciun investitor serios nu se va hazarda să schimbe planurile de afaceri într-un termen atît de scurt, ca să nu mai vorbim despre necesitatea de a identifica resursele necesare pentru nouă investiție. Doar cineva care nu are habar ce înseamna activitatea de interprinzător poate să-și imagineze că antreprenorii stau cu banii sub saltea și așteaptă ca Guvernul să inițieze licitații.

Sunt ferm convins că dacă nu vom stabili termene rezonabil de lungi, licitațiile în continuare vor fi cîștigate, de mult prea multe ori, de aventurieri sau de persoane care au cunoscut din timp cînd și în ce condiții se vor organiza licitațiile.

Paradoxul este că de fiecare dată toata lumea era de acord că termenul este mult prea scurt și chiar am avut si promisiuni că se va revizui fundamental mecanismul de privatizare sau organizare a licitațiilor, dar carul așa si nu s-a mișcat din loc, păcat.

Presupun că nici nu se va schimba nimic dacă nu v-a exista o presiune puternică din partea societății.

Doar că atîta timp cît în loc să ne concentrăm eforturile asupra problemelor importante vom cauta unde este sediul ofertanților nu prea avem sanse”, susține juristul.

Premierul Dorin Recean a venit cu un comentariu după ce licitația pe spațiile de la Aeroport a fost anulată. „E clar că a fost sabotată și din interior și din exterior. Urmează ancheta să determine cum aceste lucruri s-au întîmplat”, a declarat prim-ministrul.

Licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost anulată. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Anterior, Andrei Spînu a afirmat că scandalul din jurul licitației de la Aeroport este generat de grupul criminal Șor. „Eu nu am nicio treabă cu compania despre care se vorbește. Să fie clar”, a declarat ministrul.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica