Rusia expulzează peste 80 de diplomaţi

Rusia a expulzat 27 de diplomaţi spanioli şi 24 de diplomaţi italieni. Acțiunea vine ca măsură de retorsiune, după ce Spania şi Italia au luat o măsură similară în luna aprilie.

Douăzeci şi şapte de diplomaţi spanioli trebuie să părăsească Rusia în decurs de o săptămână, a anunţat, miercuri, Ministerul de Externe al Rusiei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Alţi 34 de diplomaţi francezi au fost expulzaţi de către Rusia, ca măsură de retorsiune, după ce Franţa a expulzat în aprilie 41 de diplomaţi ruşi, suspectaţi de spionaj, în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Fisuri evidente în Alianța NATO

Francezii au termen două săptămâni să părăsească Rusia.

În total, Moscova a decis expulzarea a 85 de diplomaţi din Franţa, Spania şi Italia.

Spania a expulzat în luna aprilie 25 de diplomaţi ruşi din cadrul ambasadei Rusiei la Madrid, alăturându-se altor ţări din Uniunea Europeană care au ordonat oficialilor ruşi să părăsească teritoriile ţărilor lor.

De asemenea, Italia a decis în luna aprilie să expulzeze 30 de diplomaţi ruţi din motive de ”securitate naţională”, a declarat ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, la Berlin, într-o conferinţă pe tema securităţii Republicii Moldova.

Premierul italian Mario Draghi a descris mişcarea Rusiei drept un ”act ostil”.

”Această decizie nu trebuie să ducă la o întrerupere a canalelor diplomatice, deoarece prin acele canale, dacă vom reuşi, vom obţine pacea”, a subliniat Draghi.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 3 mai – Taur – o să vă bucurați de revederea unor oameni

Horoscop 3 mai - o să avem parte de surprize la tot pasul și o să ne lăsăm pătrunși de spiritul sărbătorilor pascale și o să fim recunoscători pentru tot ce primim, material sau spiritual. Taur O să vă bucurați de revederea unor oameni care or...

Americanii încep la 9 mai un exerciţiu militar comun în Republica Moldova

Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa şi Africa desfăşoară în Republica Moldova, începând cu 9 mai, un exerciţiu militar comun la care vor participa peste 400 de militari moldoveni, dar şi militari din SUA şi două aeronave militare C-130 Hercules. Exerciţiul, care se numeşte...

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. “Ce securitate va mai fi pentru România și Moldova?”

Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren în Ucraina, apreciind într-un interviu publicat joi de The Economist că va trebui să "ne punem problema" dacă Moscova "va reuşi să străpungă linia frontului". "Dacă ruşii reuşesc să străpungă linia frontului, dacă ar...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica