Greceanîi: Trebuie demarate acțiuni imediate în vederea achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus

Zinaida Greceanîi a convocat astăzi prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile imediate  ce urmează a fi întreprinse în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus. La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Da vouă tot vi se par stranii ochii dlui Ambasador al UE în Moldova?

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de cca 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora.

Președintele Parlamentului a subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid și cât mai curând să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

Totodată, s-a accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *