Greceanîi: Trebuie demarate acțiuni imediate în vederea achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus

Zinaida Greceanîi a convocat astăzi prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile imediate  ce urmează a fi întreprinse în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus. La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Da vouă tot vi se par stranii ochii dlui Ambasador al UE în Moldova?

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de cca 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora.

Președintele Parlamentului a subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid și cât mai curând să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

Totodată, s-a accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

VIDEO: Veronica Dragalin susține că acuzațiile lui Andrei Spînu nu pot împiedica cercetarea cazului

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că acuzațiile recente ale de ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, legate de investigarea modului în care decurge licitația de la aeroport, nu pot împiedica cercetarea cazului. Asta deoarece, spune ea, procurorii sunt obligați să se autosesizeze, atunci...

ULTIMA ORĂ: Licitația de la Aeroport se amână pe un termen nedeterminat

Agenția Proprietății Publice anunță că licitația pentru locațiunea (arenda) spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume. Având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus...

Ucraina ar putea ajunge în cele din urmă la negocieri cu Rusia, admite un oficial al serviciilor secrete ucrainene

Ucraina va trebui la un moment dat să intre în discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre cele două ţări, a declarat un oficial de rang înalt al serviciilor secrete ucrainene într-un interviu publicat joi, relatează Reuters. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica