Maia Sandu va trebui să-l propună pe Usatîi la funcția de prim-ministru (video)

Sergiu Mocanu face o analiză a situației politice din țară și interpretează ce impact poate avea decizia Curții Constituționale după data de 23 martie 2021.

”După data de 23 martie, în absurdul acesta creat de Maia Sandu Curtea Constituțională stă în fața unei mari dileme – în fața unei decizii foarte complicate pentru ei.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Din punc de vedere juridic, aceasta devizie nu este foarte complicată și nici nici formal politic nu este complicată.
Complicat este psihologic și, modul în care societatea face presiuni asupra justiției și asupra Curții Constituționale.
Ceea ce îmi dă mie speranță, că membrii acestea Curți nu s-au lăsat influiențați nici măcar de ambasadorul UE la Chișinău.

Vedem o ”schimbare premeditată de accente” a celor de la PAS

Dacă Curtea Constituțională nu-și schimbă jurizdicția, rămâne în aceeași jurizdicție si spune că indiferent ce se întâmplă, Parlamentul trebuie dizolvat. În acest caz, CC va rezolva o problemă, va rezolva o problemă care a fost creată de Maia Sandu timp de trei luni de zile.

Doar că, …. dacă se crează acest precedent, la felul cum e Maia Sandu, peste încă două sau trei luni, când se va întruni noul Parlament ales, Maia Sandu va proceda la fel. Maia Sandu va trebui să-l propună pe Usatîi la funcția de prim-ministru.”


Ion Chicu: ”Noi, moldovenii, trebuie să fim recunoscători tuturor țărilor care ne-au ajutat, inclusiv României”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Vasile Bolea acuză guvernul PAS de capturarea instituțiilor media și restrângerea libertății presei

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a făcut declarații explozive cu ocazia Zilei Televiziunii Naționale, atrăgând atenția asupra gravității situației libertății presei în țară. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Bolea a subliniat că, de la venirea la...

ULTIMA ORĂ: Directorul general al Grupului Lagardère demisionează

Arnaud Lagardère, șeful grupului cu același nume, a renunțat marți la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general, după ce a fost pus sub acuzare în cadrul unor anchete privind finanțarea cheltuielilor personale de către companiile sale, a anunțat compania, citată de...

BREAKING NEWS: A picat sistemul de plăți electronice MPAY pe întreg teritoriul țării

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a anunțat suspendarea temporară a prestării serviciilor publice pe întreg teritoriul țării din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY. Suspendarea serviciilor este rezultatul unor probleme tehnice apărute în funcționarea sistemului MPAY, care afectează...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica