Vlad Filat: Moldova a fost indusă în cea mai gravă criză în cei 32 de ani de independență, iar autoarea acestei crize este Maia Sandu.

Ex-premierul Vlad Filat, lider PLDM, constată că 4 ani în urmă moldovenii au ales-o pe Maia Sandu, dar Maia Sandu nu i-a ales pe moldoveni nici o zi. Nu le-a demonstrat respect și a lovit în încrederea lor.

Fără obiective clare și măsurabile, fără planuri concrete de acțiuni – resursele și timpul consumat nu contează. Rezultatul oricum va fi negativ.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Începând cu 2021 Republica Moldova a fost indusă în cea mai gravă criză în cei 32 de ani de independență. 

Această criză e caracterizată de dezorganizare și dezinformare. De netransparență și ineficiență. De autocrație și protecționism. De sărăcie și hoție. De iresponsabilitate și lașitate.

Autoarea acestei crize este Maia Sandu.

Ea a distrus economia și a sărăcit societatea, aducând în fruntea instituțiilor de stat oameni incompetenți și iresponsabili, indecenți și lipsiți de educație morală și demnitate. Ea, împreună cu ei și cu ajutorul lor, a dărâmat instituțiile publice, sărăcind oamenii și țara, susține Vlad Filat, lider PLDM

Fără obiective și planuri, Moldova rătăcește între trecut și prezent. Secată de conflictul social intern alimentat permanent de guvernare, Moldova îmbătrânește și se depopulează dramatic.

În timp ce toate țările din jur își planifică viitoarele progrese, Republica Moldova degradează și sărăcește.

Integrarea europeană este un obiectiv politic. Integrarea europeană nu rezolvă instantaneu problemele sociale și economice ale țării, ci doar oferă oportunități. 

În realitate moldovenii deja folosesc oportunitățile europene pentru a-și rezolva problemele de ordin social și economic – ei pleacă din Moldova.

Republica Moldova nu are obiective și planuri de dezvoltare pentru că … o are pe Maia Sandu Președintă.

Iar ea are capricii și mofturi, de aceasta nu are nevoie de planuri.

Primul principiu al Maiei Sandu este “ce vreau eu, este bine pentru toți”. Al doilea este “cine vrea altceva decât vreau eu – este dușman”, mai susține lider PLDM

Ea zilnic tratează moldovenii și Moldova după aceste două principii. 

Nevoile și așteptările moldovenilor nu contează. Toți moldovenii trebuie să adopte capriciile Maiei Sandu ori să plece din Republica Moldova.

4 ani în urmă moldovenii au ales-o pe Maia Sandu, dar Maia Sandu nu i-a ales pe moldoveni nici o zi. Nu le-a demonstrat respect și a lovit în încrederea lor.

Acum Maia Sandu vrea din nou ca moldovenii să o creadă și să o aleagă.

Între timp, a ieși din criză înseamnă a seta obiective și a planifica acțiuni și resurse.

Planificarea strategică este un exercițiu complex de analiză și cercetare. 

Rezultatul acestui exercițiu este identificarea obiectivelor strategice – obiective măsurabile și posibil de atins, nu a unor obiective incerte și imposibile.

Această planificare este necesară pentru a organiza mai bine activitatea societății și a concentra toată energia și resursele (care sunt foarte modeste) pe prioritățile naționale.

Obiectivele strategice și planificarea acțiunilor ne permit să devenim constructori ai viitorului nostru și nu doar consumatori ai viitorului construit de alții. 

Astăzi Republica Moldova este un simplu consumator a circumstanțelor construite de alte țări. De aceasta Moldova se integrează foarte greu în procesele sociale și economice civilizate, și stă înțepenită în rolul de cerșetoare, constată Ex-premierul Vlad Filat, lider PLDM.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 27 aprilie – Fecioară – se conturează o acalmie în relația de cuplu

Horoscop 27 aprilie - o zi cu chef de viață. Sunteți dispuși să facem și treaba, să ne și distrăm ca să avem o stare de spirit cât se poate de bună, ca vin Floriile, vine Paștele, să ne pregătim sufletește. Taur Se precipită niște evenimente...

Regele Charles al III-lea îşi reia activităţile publice

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să-şi reia activităţile publice - începând de săptămâna viitoare -, în contextul în care medicii săi consideră ”foarte încurajatoare” progresele stării sale de sănătate după ce s-a anunţat că suferă de cancer, relatează AFP. ”Majestatea Sa regele îşi va...

ULTIMA ORĂ VIDEO: Evghenia Guțul a fost dusă la audieri …

Un nou scandal la Aeroport. Bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul și adjunctul ei, Iurii Cuznețov, care au revenit de la Moscova, au fost preluați de forțele de ordine de la Aeroport pentru control special. Telefoanele acestora sunt deconectate. În Aeroport este multă poliție, dar și multe...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica