ULTIMA ORĂ: Serbia va primi gaz la un preţ de 251 de euro pe mia de metri cubi

Serbia primeşte pentru moment 6 milioane de metri cub pe zi de la gigantul rus Gazprom la un preţ de 251 de euro pe mia de metri cubi. Republica Moldova achită 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Serbia a semnat cu Moscova o prelungire cu trei ani a acordului său de aprovizionare cu gaz rusesc la preţ redus, a anunţat duminică preşedintele Aleksandar Vucic, potrivit Agerpres.

Este “de departe cel mai bun acord din Europa”, a afirmat Vucic, după o discuţie la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Serbia, ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, a rămas apropiată de Kremlin de la invazia rusă din Ucraina. Deşi a condamnat la ONU agresiunea rusă, Serbia a refuzat să se alăture sancţiunilor europene împotriva Moscovei, care continuă să îi furnizeze gaz la preţ preferenţial.

Ion Chicu: Gazprom niciodată nu a avut un contract mai rentabil cu Moldova

Prin acest nou acord, se reafirmă dependenţa aproape totală a Serbiei faţă de Rusia, mai ales că Moscova deţine o parte majoritară în compania naţională sârbă de petrol şi gaz.

Detaliile acestui nou contract, în special în privinţa preţului şi a volumului de gaz furnizat, vor fi comunicate “în zilele care urmează”, după o întâlnire cu şefii Gazprom, a precizat preşedintele sârb.

“Vom avea o iarnă mai sigură în materie de aprovizionare cu gaz”, a declarat el într-o conferinţă de presă televizată.

În prezent, factura este “aproape de trei ori mai mică decât oriunde în Europa, iar în această iarnă va fi de 10-12 ori mai mică”, potrivit lui Vucic.

Dacă o asemenea propunere ar veni de la conducerea politică a țării, noi vom accepta

Serbia primeşte pentru moment 6 milioane de metri cub pe zi de la gigantul rus Gazprom la un preţ de 251 de euro pe mia de metri cubi.

Vucic a mai spus că a discutat de asemenea cu Vladimir Putin despre o extindere a capacităţii de stocare în ţara sa.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 27 aprilie – Fecioară – se conturează o acalmie în relația de cuplu

Horoscop 27 aprilie - o zi cu chef de viață. Sunteți dispuși să facem și treaba, să ne și distrăm ca să avem o stare de spirit cât se poate de bună, ca vin Floriile, vine Paștele, să ne pregătim sufletește. Taur Se precipită niște evenimente...

Regele Charles al III-lea îşi reia activităţile publice

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să-şi reia activităţile publice - începând de săptămâna viitoare -, în contextul în care medicii săi consideră ”foarte încurajatoare” progresele stării sale de sănătate după ce s-a anunţat că suferă de cancer, relatează AFP. ”Majestatea Sa regele îşi va...

ULTIMA ORĂ VIDEO: Evghenia Guțul a fost dusă la audieri …

Un nou scandal la Aeroport. Bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul și adjunctul ei, Iurii Cuznețov, care au revenit de la Moscova, au fost preluați de forțele de ordine de la Aeroport pentru control special. Telefoanele acestora sunt deconectate. În Aeroport este multă poliție, dar și multe...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica